Gebruikerslogin

Twitter Updates

U bent hier

Home

Algemeen

BMX / Fietscross

is een sport die vanaf ongeveer 4 jaar (afhankelijk van lichaamslengte en bouw) beoefend kan worden en kinderen een goede fietscoördinatie leert. Veel mountainbikers, veldrijders, wielrenners en motorcrossers leren de grondbeginselen van hun sport bij het fietscrossen. Bijvoorbeeld: Sven Nijs, Max van Heeswijk, Corine Dorland, Bas de Bever, Frans Verhoeven.

BMX is een door het NOC/NSF erkende sport. Het overkoepelend orgaan is de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) en Nederlandse FietsCross Federatie (NFF)waarbij ook FCC Oss is aangesloten. Jaarlijks worden afdelings, Nederlandse, Europese en Wereld Kampioenschappen gehouden. In 2008 was BMX voor de eerste keer een officieel onderdeel op de Olympische spelen in Peking.

Heeft u interesse in BMX, kom dan gerust eens langs bij onze vereniging. Kijk verder op deze site voor meer informatie en onze contactgegevens.

 

Trainingen
op dinsdag en donderdag kun je komen trainen op de fietscrossbaan.

Gastrijders:
Leden van andere verenigingen mogen ook altijd meetrainen, meld je dan even bij de balie van de kantine. Gastrijders betalen voor de training op dinsdag en de training van groep 1 op donderdag een verplichte bijdrage van € 3,50 en voor de training van groep 2 op donderdag een bijdrage van € 4,50.

Nieuwe leden:
Aspirant leden zijn ook welkom tijdens de training. Iedereen mag wel 'n paar keer proberen of hij/zij het leuk vindt, en voordat hij of zij lid wordt mag aan een drietal trainingen gratis worden meegedaan. Er zijn enkele helmen en BMX fietsen op voorraad . Je mag ook je eigen BMX fiets meenemen zolang er geen uitstekende delen aan zitten. Let ook op de kledingvoorschriften hieronder.Het is verplicht om minimaal 1 ouder aanwezig te hebben tijdens de training in verband met valpartijen.

Dinsdag:
   van 18:30- 19:15 uur training voor rijders tot 7 jaar

   van 19:00 - 20:00 uur (trainer Leon Jansen) rijders tot 12 jaar .
   van 20:00 - 21:00 uur (trainer Gerrie Gerrits) rijders vanaf 13 jaar en geselecteerde rijders

Donderdag:
  van 19:00 -20.00 uur (trainer Gerrie Gerrits) rijders tot 12 jaar
  van 20:00 - 21:00 uur (trainer Gerrie Gerrits)rijders vanaf 13 jaar en geselecteerde rijders

De baan ligt aan het Gielekespad nabij de Geffense plas.
De baan is op trainingsdagen open vanaf ongeveer 18.00 uur, mits het weer toelaat.

 

Trainingsregels

Enkele regels waar ieder lid en/of ouder zich aan dient te houden om het voor de trainers werkbaar te maken.

  1. Zijn er op of aanmerkingen meldt dit dan. Niet alleen aan medeleden of de ouders hiervan, maar vooral aan het bestuur of aan de trainers. We proberen het voor iedereen leuk en sportief te maken, maar zonder jullie inbreng kunnen het bestuur en de trainers hier niet op anticiperen. Dus laat je horen.
  2. Er wordt op tijd begonnen en gestopt met de training. Dus zonder tegenbericht uiterlijk 5 minuten voor de trainingstijd aanwezig.
  3. Iedere gast- nieuwe rijder meldt zich voor aanvang van de training in de kantine om geregistreerd te worden. Dit wordt op de startbult bij aanvang van de training gecontroleerd.
  4. Zonder toestemming geen pauze. Dus iedereen blijft op de baan.
  5. Moet je naar het toilet of heb je een andere reden dan eerst de trainer waarschuwen.
  6. Neem een bidon met drinken mee boven op de startbult.
  7. Het is niet toegestaan zich als toeschouwer op de startbult te begeven. Uitgezonderd als er assistentie gevraagd wordt.
  8. Tijdens de training is de fiets voorzien van alle beschermingsmiddelen die verplicht zijn tijdens een wedstrijd.
  9. Op de startbult en op de baan is de rijder verplicht gekleed te zijn in: lange broek, shirt met lange mouwen, handschoenen, helm met mond bescherming met de kinband gesloten, dichte schoenen. Voorkeur: fietscross kleding i.v.m. veiligheid.
  10. De poort bij de kantine blijft dicht. Dit om ongelukken te voorkomen. Dus de enige uitgang voor de rijders tijdens de training is de finish lijn.

Het is verplicht dat er minimaal 1 begeleider aanwezig is tijdens de training in verband met eventuele valpartijen.

 

 

GP Equipment

           GP-Equipment

HTS Rubber tracks

HTSRUBBERTRACK

Free Time World

          FreeTimeWorld

           Inframensen Oss